Hoe kan ik je begeleiden?

Inzicht, Kennis en Coaching

Al werkend rondom je kennis en zelfinzicht komen we er samen uit!

Gezond eten

Nieuwe gewoonten aannemen vraagt tijd. Door zelfinzicht, kennis en een kwalitatieve coaching worden ze vanzelfsprekend.

Eetstoornis

Het komt vaker voor dan je denkt, blijf er niet mee zitten. Voorkom deficiënties en verdere gezondheidsproblemen, laat je begeleiden.

Gewichtsverlies

Zijn crashdiëten en voedingshypes wel zo gezond? Als diëtiste help ik je afslanken op een verantwoorde manier.

Specifieke aandoeningen

Heb je last van specifieke ongemakken of kreeg je onlangs een 'diagnose'? Voedings­richtlijnen kunnen ondersteunen bij tal van aandoeningen.

Let thy food be thy medicine and thy medicine be thy food.

— Hippocrates

Gezonde soep met blaadje basilicum

Gezond eten

Gezonde voeding draagt bij aan onze algemene gezondheid. Bij Balanse krijg je inzicht in de volwaardigheid en kwaliteit van je huidige voedingsgewoonten. Waar kan het beter en waarom eet je beter het ene en niet het andere? Welke praktische tips kunnen je hierbij helpen? 

Wat je kan verwachten

op maat van jou

Gepersonaliseerd en persoonlijk advies

Jij staat centraal

Elke situatie is anders en daarom bekijken we elke aanpak individueel. We bekijken het 'totaalplaatje', nemen alle factoren mee die van invloed kunnen zijn. Bij welke specifieke kennis en ondersteuning ben je het meest gebaat?

Op jouw ritme

Nieuwe gewoonten creëren is een proces dat tijd vraagt. Ik ben er om je met een luisterend oor bij te staan. Met raad en daad. In de sessies gaan we na wat er werkt voor jou, welk tempo comfortabel voelt. Opvolgsessies houden je gemotiveerd. Tot je nieuwe gewoonten een automatisme zijn geworden.

Gewicht verliezen

Wie wil afslanken is vaak geneigd op eigen initiatief een ‘dieet’ te volgen. Maar hoe zit het met deze verschillende diëten? Van nieuwe hypes over keto- of crashdiëten tot en met “intermittent fasting”: is dat gezond? En is dat gezond voor jou? Als professional begeleid ik je om op een gezonde manier gewicht te verliezen.

Waaraan kunnen we werken

Vrouw die op een weegschaal staat
Intake bij diëtiste Annelies Crauwels

Specieke aandoening of problematiek

Ook voor specifieke problemen kan je bij mij aankloppen. 

Milde ongemakken zoals bijvoorbeeld: zure oprispingen, diarree, constipatie, opgezette buik en andere klachten komen vaak voor. Je voeding aanpassen kan een oplossing of een verlichting geven van je klachten.

Bij ernstigere symptomen of specifieke diagnose kan je terecht op doorverwijzing van je arts.

Waarvoor kan u terecht?

Eetstoornissen

Eetstoornissen komen vaker voor dan we denken. Psychologische ondersteuning zoeken is een goede keuze. Daarnaast echter is het van belang om in deze periode(s) volwaardig te blijven eten en onze gezondheid geen schade toe te brengen. Een diëtiste kan hierin ondersteuning bieden.

Voedingsadvies kan zinvol zijn bij:

Buikmeting om de middel

Start vandaag!

Scroll to Top